Uçaklı Balkan Turu 6 Gece Sun Express Tur Programı

BALKAN TURLARI UZMANI "MARCA TOUR" dan

İzmir’den Direkt Uçuş

Balkan Turu

Aktarmasız – Direkt Üsküp Uçuşu

Sun Express Hava Yolları

8 Gün 8 Gece (6 Gece Otel Konaklamalı)

4* Oteller // Tüm Çevre Gezileri, Extra Turlar, Akşam Yemekleri // Balkan Gecesi Dahil!

Vizesiz

İzmir’den Baştanbaşa Balkanlar

Kuzey Makedonya – Sırbistan – Bosna Hersek – Karadağ – Arnavutluk – Kosova

BALKAN TURLARINDA MARKA "MARCA TOUR"

Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemekleri Fiyata Dahil!

4* Supperior Şehiriçi En Kaliteli Otellerde Konaklama ayrıcalığı! Balkanların En Profesyonel

En iyi Rehber Kadrosu ve Marca Tour Kalitesi ve Güvencesiyle

Unutulmaz Bir Balkan Turu...

Fark Yaratan Ayrıcalıklarımız

Balkan Gecesi Eğlencesi Dahil...

Budva, Kotor Turu Dahil...

Tetova (Kalkandelen) Turu Dahil...

Manastır (Bitola), Resne Turu Dahil...

Prizren, Priştine Kosova Turu Dahil...

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes havalimanı gidiş terminali acente deskinde buluşma. “Lütfen Dikkat! Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gecedir” Sun Express Hava Yolları özel seferi ile 01:30’da İzmir’den Aktarmasız Direkt olarak Üsküp’e hareket.
PROGRAM
-

1.Gün : İzmir – Üsküp - Belgrad

İzmir Adnan Menderes havalimanı gidiş terminali acente deskinde buluşma. “Lütfen Dikkat! Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gecedir” Sun Express Hava Yolları XQ 896 tarifeli seferi ile 01:10’da İzmir’den Aktarmasız Direkt olarak Üsküp’e hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yerel saat ile 01:35’de varış ve ülkeye giriş işlemlerinin ardından alanda bekleyen özel aracımız ile özel otobüsümüz ile Sırbistan`ın başkenti, canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuz başlıyor. Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi , Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Geceleme ve akşam yemeği Belgrad’da otelimizde Üsküp – Belgrad : 433 Km

2.Gün: Belgrad – Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve Saraybosna`ya hareket. Saraybosna’ya Varış sonrası asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak otelimize transfer. Geceleme otelimizde. Belgrad – Saraybosna : 287 Km

3.Gün: Saraybosna – Mostar – Blagaj – Poçitel – Trebinje

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve Mostar’a hareket. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından Blagaj turumuz başlayacaktır. Bu turumuzda Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Kısa süreli serbest zamanın ardından Poçitel’e hareket. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel`i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyoruz. Gezi sonrası konaklama yapacağımız Trebinye veya Cevresinde olan otelimize geçiş, oda dağılımı, yerleşme ve geceleme ve akşam yemeği otelimizde. Saraybosna – Mostar : 129 km     |     Mostar – Blagaj 13 km    |     Blagaj – Poçitel 24 km  |   Poçitel – Trebinje 101 km Blagaj Turu Dahil !   Poçitel Turu Dahil ! Mostar Turu Dahil !

4. Gün  : Trebinje - Kotor - Budva – St.Stefan - İşkodra

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden hareket ederek Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ`a giriş yapıyoruz. Karadağ`daki ilk durağımız nefes kesici bir orta çağ kasabası olan, Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar`ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva’yı panoramik olarak gördükten sonra zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur`lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem St. Stefan`ı panoramik olarak tepeden Gördükten sonra İşkodra yolculuğumuza kaldığı yerden devam ediyoruz. İşkodra’ya varışın ardından otelimize transfer. Geceleme ve akşam yemeği İşkodra`da otelimizde. Trebinje – Kotor : 80 km     |     Kotor – Budva : 22 km     |     Budva - İşkodra : 85 km Kotor - Budva Turu Dahil !

5. Gün  : İşkodra – Prizren- Piştina- Üsküp

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden hareket ederek Kosova Cumhuriyeti'ne geçiyoruz. İlk durağımız Prizren. Varışımız ile birlikte Mimari silueti ve 5 vakit minarelerinden yükselen ezan sesleri, yol ve dükkân levhalarındaki Türkçe ibareleri ile hemen ilk görüşte Anadolu Osmanlı kenti intibaını veren Prizren'de Sinan Paşa Camii, Halveti Tekkesi, Bayraklı Camii, Mehmet Paşa Hamamı görülecektir. Serbest zamanın ardından Priştina’ya doğru hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden yapacağımız panoramik şehir turumuzda Germia Parkı, Kosova Müzesi, Osmanlıların 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Camii, 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesi göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından Üsküp’e Hareket ediyoruz. Akşam eşsiz balkan müzikleri ve yemekleriyle süslenmiş, folklör ekibinin yöresel dans Showları ile  eşsiz Balkan gecesi turumuz gerçekleşecektir. Geceleme Üsküp’de otelimizde. İşkodra – Prizren: 186 km   |  Prizren – Priştina : 85 km  |   Priştina- Üsküp: 95 km Prizren Turu DAHİL! Priştine Turu DAHİL ! Yemekli Balkan gecesi Turu DAHİL !

6. Gün  : Üsküp - Tetova(Kalkandelen) – Resne - Manastır - Ohrid

Sabah Alınacak kahvaltımızın ardından Ohrid’e hareket. Yol üzerinde Tetova(Kalkandelen)’ de duruyor Alaca Camiini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Ohrid’e yolculuğumuza devam ediyoruz. Yine Yol üzerinde önce Manastır ve sonrasında Panoramik Resne turumuzu geçekleştiriyoruz. İlk durağımız olan Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’ yi, ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını panoramik olarak görüyoruz. Turumuzun ardından Ohrid’e varış. Geceleme ve Akşam yemeği Ohrid’de otelimizde. Tetova (Kalkandelen) Turu DAHİL ! Resne – Manastır Turu DAHİL !

7. Gün  : Ohrid – Üsküp

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve otelimizden ayrılarak Ohrid şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Kiril Alfabesini geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Aya Sofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Çınar Meydanı, Türk Çarşısı, Halveti Tekkesi, Yeni çarşı, Ohrid Pazarı ve Ohrid gölü göreceğimiz yerlerden bazıları, Turumuzun ardından Üsküp`e hareket. Serbest zamanın ardından transfer saatimize bağlı olarak havalimanına transfer. Ohrid –  Üsküp 203 Km 

8.Gün : Üsküp - İzmir

Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından,  Sun Express Havayolları XQ 897 tarifeli  seferi ile 02:25’de Aktarmasız – Direkt İzmir Uçuşu. 04:45’te İzmir Adnan Menderes havalimanına varış ve turumuzun sonu.. Bir sonraki seyahatinizde tekrar görüşmek dileği ile siz değerli misafirlerimize veda ediyoruz.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Sun Express Havayolları ile İzmir – Üsküp – İzmir parkurunda AKTARMASIZ DİREKT gidiş dönüş uçak biletleri
  •  4* Otel Kategorisinde 1 Gece Ohrid, 1 Gece Podgorica veya İşkodra, 1 Gece Trebinje veya Medjugorje, 1 Gece Saraybosna, 1 Gece Belgrad, 1 Gece Üsküp olmak üzere toplam 6 gece konaklama
  • Sabah kahvaltıları
  • Akşam Yemekleri
  • Programda Belirtilen tüm transferler
  • Programda belirtilen şehir turları
  • Yemekli, Eğlenceli, Folklör Gösterileri ile süslenmiş Balkan Gecesi
  • Poçitel Turu
  • Blagaj Turu
  • Mostar Turu
  • Kotor – Budva Turu
  • Prizren – Priştine Turu
  • Tetovo (Kalkandelen Turu)
  • Resne Turu
  • Manastır Turu
  • Gümrük Vergileri
  • Şehir vergileri
  • Tüm otoban, otopark ve checkpoint giderleri
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri
 
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu: 150.-TL
  • Seyahat Sigortası (65 Yaşa Kadar): 15.-Eur
  • Seyahat sigortası (66-75 yaş arası): 30.-Eur
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar
  • Öğle Yemekleri ve Molalarda Alınan Yiyecek ve İçecekler
  • Müze, Ören Yeri Girişleri
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://marcatour.com/tur-54-ucakli-balkan-turu-6-gece-sun-express.html

    İSMET KAPTAN MAHALLESİ GAZİOSMANPAŞA BULVARI NO:7-Z:11 HİLTON CENTER /KONAK-İZMİR
    +90 232 424 08 28


    Bu çıktı 19.04.2024 17:59 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.