Doğu Ekspresi Kars Van 4 gece 5 gün Tur Programı

VAN’lı DOĞU EKSPRESİ TURU
İZMİR – VAN – AĞRI – KARS – ERZURUM – PALANDÖKEN – İZMİR

4 Gece 5 Gün (4 Gece Otel + Kars-Erzurum Tren Yolculuğu)

SUN EXPRESS & PEGASUS & ANADOLUJET HAVAYOLLARI

DOĞU EKSPRESİ TURLARININ TECRÜBELİ İSMİ "MARCA TOUR" AYRICALIĞIYLA…

BÖLGENİN EN SEÇKİN OTELLERİNDE KONAKLAMA FARKIYLA…

VAN – AKDAMAR(KİLİSE) ADASI – MURADİYE ŞELALESİ

AĞRI – DOĞUBAYAZIT – İSHAKPAŞA SARAYI

ANİ HARABELERİ – ÇILDIR GÖLÜ – KARS – PALANDÖKEN – ERZURUM

Farkları MARCA TOUR’la Yaşayın

#Farkı// Kars – Erzurum Tren Seyahati //

#Farkı// Akdamar(kilise) Adası //

#Farkı// İshakpaşa Sarayı //

#Farkı// Ani Harabeleri //

#Farkı// Muradiye Şalesi //

#Farkı// Çıldır Gölü ve Atlı Kızak Keyfi //

#Farkı// Kafkas Gecesi Eğlencesi //

#Farkı// Palandöken Kayak Merkezi //

Tur Hareket Tarihleri
HER HAFTA PERŞEMBE VE CUMARTESİ ÇIKIŞLI

 (15,17,22,24,29,31 Aralık) ** (5,7,12,14,19,21,26,28 Ocak)

(02,04,09,11,16,18,23,25 Şubat) ** (02,04,09,11,16,18,23,25,30 Mart)

Kalkış Yerleri: Sabah saat 04:30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Gidiş Terminali buluşuyoruz check-in, bilet ve bagaj işlemleri sonrası uçağımıza yerleşip Van’a hareket ediyoruz. Van uçuşumuz sonrasında bizi bekleyen otobüsümüzle buluşuyoruz.
PROGRAM
-

1. Gün: İzmir – Van Uçuşu – Akdamar(kilise) Adası – Van:

Sabah saat 04:30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Gidiş Terminali buluşuyoruz check-in, bilet ve bagaj işlemleri sonrası uçağımıza yerleşip Van’a hareket ediyoruz. Van uçuşumuz sonrasında bizi bekleyen otobüsümüzle buluşuyoruz. Gevaş’a geliyoruz. Buradan tekneye binerek Van gölü üzerinde bulunan 4 adadan (Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş) biri olan genç çoban efsanesiyle ve üzerine inşa edilmiş kilise sebeiyle en çok bilinen Akdamar Adasını görüp tekrar tekneyle göl kıyısında bizi bekleyen otobüsümüzle tarihi Van evleri, Van kedisi evi ve Van kalesi görüp otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz akşam Van şehir merkezinde meşhur Cumhuriyet Caddesi çevresinde dolaşabilirler.

2. Gün: Van – Muradiye Şelalesi – İshak Paşa Sarayı  – Doğubayazıt – Kars:

Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp Muradiye’ye devam ediyoruz. Tendürek dağındaki kar sularından beslenen Bend-i Mahi çayından akan, yazı ayrı bir güzel kışı ayrı bir güzel olan Muradiye şelalesi karşısında fotoğraf molası veriyoruz. Burada geçirdiğim hoşça vaktin ardından Doğubayazıt’a hareket ediyoruz. Burada meşhur kaçakçılar çarşında alışveriş için alacağımız serbest zamanın sonrasında İshak Paşa sarayına giderken yol üzerinde Şeyh Ahmed-i Hani Müzesi, Doğubayazıt Kültür evi, Eski Bayezid Camii görülecek yerler arasında. Doğubayazıt Urartu Kalesinden kuşbakışı tam karşısında bulunan geleneksel Selçuklu mimarisi ağırlıklı kime ait olduğu tam bilinmeyen, muazzam ve bir o kadar da ilginç yapısal özellikleriyle İshak Paşa Sarayını gezip Kars’a geliyoruz. Merkez de geniş sokakları, planlı yerleşimi, Ruslardan kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme imkanı bulacağız. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler arasında. Kars’taki gezimizi tamamlayıp otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği konaklama otelimizde.

3. Gün: Kars – Ani Harabeleri Turu – Çıldır Gölü Turu – (Kafkas Gecesi):

Sabah kahvaltımızın ardından Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne gidiyoruz. Ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Yörede peynir yapımı ile ünlü Malakan Köyü olan Yalınçayır köyünü yol güzergahımızda panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak. Akşam saatlerinde programımızı sonlandırıyor ve otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra Kafkas gecesine katılabilirler.

4. Gün: Kars – Erzurum Tren Yolculuğu – Erzurum:

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Kars tren garından saat 08:00’de trenimize biniyoruz. Doğu Ekspresi ile 4-5 saat sürecek bir seyahate başlıyoruz. Özellikle Kış manzaralarının en güzelini sunan Kars – Erzurum hattını bol manzaralı ve keyifli bir seyahat bizi bekliyor olacak. Tren yolculuğumuzun sonrasında bizi bekleyen aracımızla buluşup Erzurum şehir merkezinde Yakutiye Medresesi, Çifte minareli Medrese, Döner Kümbet ve Oltu Taşı Çarşısı gezilerimiz sonrasında şehir merkezinde Tarihi Oltucular çarşısında alacağımız serbest zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği konaklama otelimizde.

5. Gün: Erzurum – Palandöken – İzmir Uçuşu:

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyoruz. Erzurum’un güney tarafında yaklaşık 3000m yüksekliğindeki Palandöken’e gidiyoruz. 2011’deki üniversite kış olimpiyatlarından sonra ünü dünyaya yayılmış uzun pistleri ve kar kalitesi yüksek olan Kayak merkezine varıyoruz. Burada geçireceğimiz hoşça vaktin ardından uçağımıza binmek üzere havalimanına hareket ediyoruz. İç hatlar Gidiş Terminalinde check-in, bilet ve bagaj işlemleri sonrası uçağımıza yerleşip İZMİR’e hareket ediyoruz. Adnan Menderes Havaalanında misafirlerimizle bir daha ki Marca Tour organizasyonunda buluşmak dileği ile ayrılıyoruz.

OTELLERİMİZ

  • ARİFOĞLU AİRPORT HOTEL – KARS vb
  • BORAPARK FİTNESS & SPA HOTEL – ERZURUM vb
  • ROYAL PALACE OTEL – GRAND HOTEL VAN – RÖNESANS LİFE HOTEL vb

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Erzurum – İzmir Uçak Biletleri
  • İzmir – Van Uçak Biletleri
  • Doğu Ekspresi Tren Biletleri
  • Tüm Turlar
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  • 2 Gece Kars otel konaklaması
  • 1 Gece Erzurum otel konaklaması
  • 1 Gece Van Konaklaması
  • Otellerimizde alınan 4 Kahvaltı ve 3 Akşam yemeği
  • Zorunlu Seyahat Sigortası

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Tren seyahatinde alınan tüm yiyecek ve içecekler
  • Kişisel harcamalar, Alışverişler
  • Çıldır Gölü turu
  • Akdamar Tekne ücreti
  • Müze Giriş Ücretleri
  • Tüm öğle yemekleri
  • Kafkas Gecesi Eğlencesi
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://marcatour.com/tur-47-dogu-ekspresi-kars-van-4-gece-5-gun.html

    İSMET KAPTAN MAHALLESİ GAZİOSMANPAŞA BULVARI NO:7-Z:11 HİLTON CENTER /KONAK-İZMİR
    +90 232 424 08 28


    Bu çıktı 20.04.2024 12:32 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.