Kapadokya 2 Gün 2 Gece Tur Programı
  • Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi

  • Uçhisar Kalesi, Devrent Vadisi, Paşabağ Vadisi, Zelve

  • Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp, Göreme, Avanos, Uçhisar, Aksaray

18:00’de MAVİŞEHİR (Mavi Bahçe Önü), 18:15’de BOSTANLI (Tramvay istasyonu arkası), 18:30’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 19:15’de HATAY ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü), 19:45’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastanesi önü)
Yolcu Bilgi Hattı: 545 424 08 28

Kalkış Yerleri: 18:00’de MAVİŞEHİR (Mavi Bahçe Önü), 18:15’de BOSTANLI (Tramvay istasyonu arkası), 18:30’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 19:15’de HATAY ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü), 19:45’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastanesi önü) Yolcu Bilgi Hattı: 545 424 08 28
PROGRAM
Kapadokya Turu

1. GÜN : İZMİR HAREKET – AFYON – KONYA – AKSARAY
Akşam belirnen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra hareket ediyoruz. Güzel bir yolculuk ve molalarla sabah saatlerinde AKSARAY’da oluyoruz. Sabah kahvaltımızın (ekstra) ardından turumuza başlıyoruz.

2. GÜN : IHLARA VADİSİ – NARLI GÖL – YERALTI ŞEHRİ – GÜVERCİNLİK VADİSİ – UÇHİSAR KALESİ – PAŞABAĞ
Sabah saatlerinde Aksaray Tesislerinde alacağımız (extra) sabah kahvaltısından sonra NEVŞEHİR-NİĞDE-KAYSERİ üçgeninde bulunan, doğal güzelliklerini 3268 m. yüksekliğindeki HASAN DAĞI’na borçlu olan, Perslerin “GÜZEL ATLAR DİYARI” diye adlandırdıkları KAPADOKYA bölgesinde turumuza başlıyoruz. İlk olarak içerisinde 105 tane kilise barındıran IHLARA VADİSİ’ni geziyoruz. Vadi içinde akan MELENDİZ ÇAYI boyunca rehberimiz eşliğinde yürüyerek gezimizi tamamlıyoruz. Güzergâhımız üzerinde, volkanik bir arazi içerisinde bulunan NARLI GÖLÜ (Krater Gölü) görüyoruz. Bölge tarihi ve o devirdeki sosyal yapıyı, yaşam tarzını gösteren yöredeki YERALTI ŞEHRİ’ni görmeye gidiyoruz. Düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği mühendislik harikası olan Yeraltı Şehrini geziyoruz. Bu büyülü atmosferden sonra GÜVERCİNLİK VADİSİ’ne gidiyoruz. Daha sonra UÇHİSAR KALESİ’ni panoramik görüp fotoğraflıyoruz. Peri bacalarının en güzel fotoğraflandığı yerlerden olan PAŞABAĞLARI’nda  vereceğimiz molamızın ardından çanak çömlek atölyesinde çömlekçilik hakkında bilgi alma ve alışveriş yapma fırsatı buluyoruz. Turumuzun sonunda otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün: BALON TURU KEYFİ –GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ – TAŞ ATÖLYESİ – KAYA KİLİSELERİ – ATV SAFARİ TURU – İZMİR

Dileyen misafirlerimiz rehberimiz eşliğinde sabah erken saatler de Balon Turu’na ekstra olarak katılabilirler. Sabah kahvaltısı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak Kuvars grubunda yer alan Akik’in bir alt türü olan Onyx taşının özellikleri ve işlenişlerine dair bilgiler almak için  Onyx Taş Atölyesine gidiyoruz. Daha sonra eski adı Korama olan Göreme Vadisi içindeki Göreme Açık Hava Müzesi’ni geziyoruz. Kaya kiliseleri (Elmalı, Yılanlı, Çarıklı Kiliseleri), yemekhane, mutfak, kiler ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilisesi müzede göreceğimiz yerler arasında olacak. Daha sonra dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak Peri Bacalarının arasında ATV ile bir safari turu gerçekleştiriyoruz. Bu keryifli tur sonrasında “Güzel Atlar Diyarı’na” veda ederek, Kapadokya bölgesinden ayrılıyoruz.Afyon, Uşak güzergahını izleyerek yolda verilen molaların ardından İzmir’e hareket ediyoruz. Turumuzun sonunda misafirlerimizle bir daha ki Marca Tour organizasyonunda buluşmak dileği ile ayrılıyoruz. 

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • HİLLTOWN MAVİŞEHİR AVM (18:30)
  • BOSTANLI İSKELE (18:45)
  • KARŞIYAKA ANIT (19:00)
  • HATAY ÜÇYOL (19:30)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ (19:50)
Notlar

İptal Şartları
https://marcatour.com/kapadokya-turu

İSMET KAPTAN MAHALLESİ GAZİOSMANPAŞA BULVARI NO:7-Z:11 HİLTON CENTER /KONAK-İZMİR
+90 232 424 08 28


Bu çıktı 18.04.2024 11:40 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.