Büyük Anadolu Turu Tur Programı

BÜYÜK ANADOLU

OTOBÜSLÜ GAP & DOĞU ANADOLU

ANADOLU TURLARININ TECRÜBELİ İSMİ "MARCA TOUR" AYRICALIĞIYLA…

SİVAS – DARENDE – MALATYA – ELAZIĞ – PERTEK – OVACIK – MUNZUR VADİSİ

KUTU DERESİ – TUNCELİ – PÜLÜMÜR – ERZURUM – TORTUM ŞELALESİ – BOĞATEPE PEYNİR MÜZESİ

KARS – ANİ HAREBELERİ – DOĞUBEYAZIT – İSHAKPAŞA SARAYI – MURADİYE ŞELALESİ – VAN GÖLÜ

AKDAMAR ADASI – TATVAN – BİTLİS – BATMAN – HASANKEYF – MİDYAT – MARDİN – DİYARBAKIR – HARRAN

GÖBEKLİTEPE – ŞANLIURFA – SIRA GECESİ – HALFETİ – GAZİANTEP – ANTAKYA – HARBİYE ŞELALESİ – ADANA

Farkları MARCA TOUR’la Yaşayın

#Farkı// Ovacık ve Munzur Vadisi gezileri //

#Farkı// Tortum Şelale manzarası //

#Farkı// Pertek – Tunceli – Kutu Deresi – Pülümür hikayeleri //

#Farkı// Boğatepe Köyü – Peynir Müzesi lezzetleri //

#Farkı// Muradiye Şelalesi Görseli //

#Farkı// Akdamar Adası Tekne Turu gezisi//

#Farkı// Adıyaman’dan Nemrut Dağı Gezisi ve Güneşin Eşsiz Güzelliği //

#Farkı// Antakya Harbiye Şelalesi //

BÖLGENİN EN SEÇKİN OTELLERİNDE KONAKLAMA FARKIYLA…

11 Gün – 11 Gece (9 Gece Otel Konaklamalı)

HER HAFTA CUMA HAREKET

Kalkış Yerleri: 18:00’de MAVİŞEHİR (Mavi Bahçe Önü), 18:15’de BOSTANLI (Tramvay istasyonu arkası), 18:30’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 19:15’de HATAY ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü), 19:45’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastanesi önü) Yolcu Bilgi Hattı: 545 424 08 28
PROGRAM
-

BÜYÜK ANADOLU

OTOBÜSLÜ GAP & DOĞU ANADOLU

ANADOLU TURLARININ TECRÜBELİ İSMİ "MARCA TOUR" AYRICALIĞIYLA…

SİVAS – DARENDE – MALATYA – ELAZIĞ – PERTEK – OVACIK – MUNZUR VADİSİ

KUTU DERESİ – TUNCELİ – PÜLÜMÜR – ERZURUM – TORTUM ŞELALESİ – BOĞATEPE PEYNİR MÜZESİ

KARS – ANİ HAREBELERİ – DOĞUBEYAZIT – İSHAKPAŞA SARAYI – MURADİYE ŞELALESİ – VAN GÖLÜ

AKDAMAR ADASI – TATVAN – BİTLİS – BATMAN – HASANKEYF – MİDYAT – MARDİN – DİYARBAKIR – HARRAN

GÖBEKLİTEPE – ŞANLIURFA – SIRA GECESİ – HALFETİ – GAZİANTEP – ANTAKYA – HARBİYE ŞELALESİ – ADANA

Farkları MARCA TOUR’la Yaşayın

#Farkı// Ovacık ve Munzur Vadisi gezileri //

#Farkı// Tortum Şelale manzarası //

#Farkı// Pertek – Tunceli – Kutu Deresi – Pülümür hikayeleri //

#Farkı// Boğatepe Köyü – Peynir Müzesi lezzetleri //

#Farkı// Muradiye Şelalesi Görseli //

#Farkı// Akdamar Adası Tekne Turu gezisi//

#Farkı// Adıyaman’dan Nemrut Dağı Gezisi ve Güneşin Eşsiz Güzelliği //

#Farkı// Antakya Harbiye Şelalesi //

BÖLGENİN EN SEÇKİN OTELLERİNDE KONAKLAMA FARKIYLA…

11 Gün – 11 Gece (9 Gece Otel Konaklamalı)

HER HAFTA CUMA HAREKET

18:00’de MAVİŞEHİR (Mavi Bahçe Önü), 18:15’de BOSTANLI (Tramvay istasyonu arkası), 18:30’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 19:15’de HATAY ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü), 19:45’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastanesi önü) Yolcu Bilgi Hattı: 545 424 08 28

1. GÜN İZMİR – AFYON – ANKARA:

Akşam saat 19:45’de belirlenen noktalardan misafirlerimizi alıp Büyük Anadolu Turu için hareket ediyoruz. Keyifli ve rahat bir yolculuğumuzla yoldaki gerekli molaların ardından sabah saatlerine doğru Sivas’a devam ediyoruz.

2. GÜN: SİVAS:

Uşak, Afyon,Ankara üzerinden SİVAS‘a ulaşıyoruz. Burada 1892 yılında Sivas Lisesi olarak yaptırılan ve 1981 yılına kadar Sivas Lisesi olarak kullanılan cumhuriyetin ilanı sürecinde halkın birlik,beraberlik ve bütünlüğünün temellerinin atıldığı en önemli yerlerden biri olan ATATÜRK KONGRE VE ETNOĞRAFYA MÜZESI, ŞIFAIYE MEDRESESI, ÇIFTE MINARELI MEDRESE, HÜKÜMET KONAĞI, PAŞA CAMI, KALE gezilerimizin ardından konuklarımızın alış veriş yapmaları için TAŞHAN’da vereceğimiz serbest zamanın sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. GÜN : SİVAS – DARENDE – MALATYA – ELAZIĞ:

Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp Darende’ye hareket ediyoruz. Burada Tohma deresinin bir kolu Şuhul deresinden 3 kademe şeklinde dökülen Gürpınar Şelalesini görüyoruz. Daha sonra Tohma vadisi kanyonunda bulunan Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi, Hamidiyte Çarşısı, hamam kültürünün modernize edildiği açık havadaki Kudret Havuzunu görüp Malatya’ya geçiyoruz. Şehir merkezinde Beş Konaklar Mevkinde eski malatya evleri, Cumhuriyet döneminde Malatya ziyaretlerinde Atatürk’ün kullandığı evi, Battal Gazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını ve Ulu camiyi görüp Fırat nehri üzerine yapılmış Karakaya barajı üzreindeki Kömürhan köprüsünün üzerinden geçerek Elazığ’a varıyoruz. İlk olarak tarihte Anadolunun en önemli yerleşim yerlerinden olan Harput’a çıkıyoruz. Harput Kalesi, Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi, Dabakhane, Fatih Ahmet Baba Türbesi, Harput Ulu Camii, Şefik Gül Kültür Evi, Mansurbaba Türbesi Sara Hatun Camii, Cemşit Bey Hamamı, El Emeği Göz Nuru Çarşısı, Arap Baba Türbesi, Ağa Camii, Kurşunlu Camii, Alacalı Camii, Harput Okuma Evi, Balak Gazi Anıtı görüp turumuzun sonunda otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. GÜN : ELAZIĞ – PERTEK – OVACIK – MUNZUR VADİSİ – KUTU DERESİ – TUNCELİ – PÜLÜMÜR – ERZURUM:

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıyoruz. Keban Barajı üzerinden feribotla Pertek’e geçiyoruz. Buradan Mercan Vadisi ve Munzur Vadisinin bulunduğu Ovacık ilçesinde belediyenin yöresel ürünler satış mağzasında alışveriş için vereceğimiz serbest zamanın ardından, Munzur çayının asıl kaynağı olan Gözelere gidiyoruz. Munzur Irmağı boyunca Munzur Vadisi Milliparkı’ından geçip Tunceli merkez üzeri gazetelere manşet olan plajıyla ünlü Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan Kutu Deresinde fotoğraf molası veriyoruz. Daha sonra Pülümür çayı boyunca gidip Ağlayan Kayaları görüp Erzurum’a hareket ediyoruz. Yol üzerinde TERCAN - MAMA HATUN TÜRBESI ile KERVANSARAYI gezimizden sonra Erzurum’a varıp otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5. GÜN : ERZURUM – TORTUM ŞELALESİ – PEYNİR MÜZESİ(BOĞATEPE KÖYÜ) – ANİ HARABELERİ – KARS:

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak şehri gezmeye başlıyoruz. Yakutiye Medresesi, Çifte minareli Medrese, Döner Kümbet ve Oltu Taşı Çarşısı gezilerimiz sonrasında şehir merkezinde Tarihi Oltucular çarşısında alacağımız serbest zamanın ardından Tortum gölüne hareket ediyoruz. Tev vadisinde oluşumu sebebiyle 48 metre ile dünyanın önemli şelaleleri arasında yer alan Tortum şelalesi karşısında muhteşem manzara eşliğinde tanıklık ediyoruz. Burada geçirdiğimiz hoşça vaktin ardından Kars’a bağlı Boğatepe Köyüne gidiyoruz. Burada Malakanlardan yöre halkına miras olarak kalan peynir kültürünü yansıtan Peynir Müzesini ziyaret edip Ani Harabelerine hareket ediyoruz. Ermenistan sınırında yer alan geçmişte bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne görüp Kars şehir merkezine geliyoruz. Kars merkez de geniş sokakları, planlı yerleşimi, Ruslardan kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme imkanı bulacağız. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler arasında daha sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6. GÜN : KARS – DOĞUBAYAZIT – İSHAK PAŞA SARAYI – MURADİYE ŞELALESİ – VAN:

Sabah kahvaltımızın ardından Doğubayazıt’a hareket ediyoruz. Burada meşhur kaçakçılar çarşında alışveriş için alacağımız serbest zamanın sonrasında İshak Paşa sarayına giderken yol üzerinde Şeyh Ahmed-i Hani Müzesi, Doğubayazıt Kültür evi, Eski Bayezid Camii görülecek yerler arasında. Doğubayazıt Urartu Kalesinden kuşbakışı tam karşısında bulunan geleneksel Selçuklu mimarisi ağırlıklı kime ait olduğu tam bilinmeyen, muazzam ve bir o kadar da ilginç yapısal özellikleriyle İshak Paşa Sarayını gezip Muradiye’ye devam ediyoruz. Tendürek dağındaki kar sularından beslenen Bend-i Mahi çayından akan, yazı ayrı bir güzel kışı ayrı bir güzel olan Muradiye şelalesi karşısında fotoğraf molası veriyoruz. Burada geçirdiğim hoşça vaktin ardından. Kahvaltısıyla ve kedisiyle meşhur Van’a geliyoruz. Tarihi Van evleri, Van kedisi evi ve Van kalesi görüp otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz akşam Van şehir merkezinde meşhur Cumhuriyet Caddesi çevresinde dolaşabilirler.

7. GÜN : VAN – EDREMİT – AKDAMAR – TATVAN – BİTLİS – BATMAN – HASANKEYF – MİDYAT – MARDİN:

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp. Van gölü kıyısını takip ederek Gecaş’a geliyoruz. Buradan tekneye binerek Van gölü üzerinde bulunan 4 adadan (Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş) biri olan genç çoban efsanesiyle ve üzerine inşa edilmiş kilise sebeiyle en çok bilinen Akdamar  Adasını görüp tekneyle geldiğimiz yere tekrar dönüp otobüzümüzle Tatvan, Bitlis, Batman üzeri seyahat edip reheberimden Nemrut Krater Gölü, bölge ekonomisi tarihi ve kültürü hakkında bilgi alırken barajın kapaklarının kapatmasıyla zaman içerisinde sular altında kalacak Hasankeyf’i varıyoruz. Burada Hasankeyf Kalesi, El Rızk Camii, Antik Köprü, Hasankeyf Mağraları ve Zeynel Abidin Türbe’sini görüyoruz kısa bir fotoğraf molasının ardından konaklarıyla, tarihiyle, kültürüyle ve gümüş el sanatları ustalığı gerektiren telkari ürünleriyle adından her geçen gün biraz daha fazla sözettiren Midyat’a hareket ediyoruz. Bu ürünlerin üretildiği ve satışının yapıldığı atölyelerde alışveriş için alacağımız serbest zamanın sonrasında tam bir açık hava müzesi olan bir çok dinden ve dilden insanın huzur içinde halen birlikte yaşadığı ender yerleşim yerlerinden Mardin’e geçip otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  

8. GÜN : MARDİN – DİYARBAKIR – KAHTA – NEMRUT – ADIYAMAN:

Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp şehrin dar sokaklarında yürürken Revaklı(Tellallar) Çarşısı,Kazancılar(Bakırcılar) Çarşısı, Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Latifiye Cami, Kırklar Kilisesi, Tarihi Postane Binası görüp beşinci yüzyılda ilk güneş tapınağı olarak yapılmış yapılmış günümüze kadar farklı eklentilerle dimdik ayakta kalmayı başarabilmiş son dönemde Süryani Kilisesinin Manastırı olarak devam eden etrafındaki safran bitkilerinin çok olmasından dolayı adı Deyrulzafaran olarak bilinen manastırı geziyoruz. Daha sonra etrafı surlarla çevriliyken güneyinde Mardin Kapı olarak bilinen 4 kapılı Diyarbakır’a Mardin tarafından giriyoruz. Birinci dünya savaşında Atatürk’ün kolordu komutanıyken karargah olarak kullandığı ve daha sonra 1937 yılında belediyenin girişimi sonrasında satın alınarak Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilen Gazi Köşkü’nü geziyoruz. Daha sonra Kervansaray, Şeyh Mutahhar Cami Dört Ayaklı Minare, Sülüklü Han, Hasanpaşa Hanı, Ulu Cami, Cahit Sıdkı Tarancı’nın evi, Nebi Cami görüp Dağ kapıdan Diyarbakır’dan ayrılıyoruz. Siverek, Kahta üzeri ekstra tarifsiz güzellik, gün batımını seyretmek için bizi bekleyen minibüslerimize binerek Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. Eşsiz doğa olayına tanıklık etmek için adeta zamana karşı bir yarış yaparak  zirveye varıyoruz. Kâhta Cendere Köprüsü (Septimus Saverius), Komogen Krallığı başkenti Arsameia ile Krallığa ait mezarları ve Karakuş Tümülüsünü görüp hikayelerini rehberimizden dinledikten sonra akşam saatlerinde otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

9. GÜN : ADIYAMAN – GÖBEKLİ TEPE – HARRAN – ŞANLIURFA:

Sabah kahvaltısı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. Bölgenin en önemli su kaynağı GAP projesinin barajı Atatürk Barajı seyir terasında bir kahve molası sonrasında dünyanın tarihinin en eski kalıntıları olarak litaratöre geçmiş tarihin akışına yeni bir yön veren Göbeklitepe’ye gidiyoruz. Onikibin yıllık bir tarihin kalıntıları arasında gezip anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekiliyoruz. Buradan ayrılıp Gap projesiyle sulama alanı genişletilerek bölgenin tüm kaderini değiştiren Harran’a geçiyoruz. Tarihte ilk üniversite olarak kabul edilen İslam üniversitesini, yöresel hikayelerin ve kıyafetlerin segilendiği Harran evlerini geziyoruz. Yerel yaşamın dokusuna tanıklık edip medeniyetler beşiği, peygamberler şehri olarak adlandırılan Şanlıurfa merkeze gidiyoruz. Burada Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim makamını ve Ulu camiini görüp otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Akşam dileyen konuklarımız rehberimizin önerdiği ekstra Urfa Sıra Gecesine katılabilirler.

10. GÜN : ŞANLIURFA – HALFETİ – GAZİANTEP – ANTAKYA – HARBİYE:

Sabah kahvaltısı ardından otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak yöreye has kelaynak kuşlarının nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alındığı çiftliği ziyaret edip, Karagülü ve barajın dolmasıyla  sular altında kalmasıyla ünlenmiş Halfeti’ye gidiyoruz. Bu batık şehirde yapacağımız tekne turunun ardından. Baklavası, nefis yemekleri meşhur Gaziantep’e geçiyoruz. Adını sergilendiği eserlerin çıkarıldığı antik kent Zeugma’dan alan ve herkesin görmek istediği hafızalara kazınmış Çingene Kızı Mozaiği ile ünlenmiş, Zeugma Müzesini gezip merkezde Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Bedestenler, Tarihi Antep Evleri ve son olarak meşhur Tahmis Kahvesinde kahvelerimizi içiyoruz. Alışveriş için alacağımız serbest zamanın ardından. Bölgenin bir başka kültür beşiği yemekleriyle akıllarda yer edinmiş tarihiyle de bir o kadar önemli Antakya’ya varıyoruz. Burada Antakya Mozaik  Müzeyi ve St. Pier Kilisesi gezip şelaleleriyle meşhur Harbiye’ye gidiyoruz. Asi nehrinden dökülen bu güzelliğe tanıklıp edip otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

11.GÜN: ANTAKYA – ADANA – KONYA – İZMİR:

Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp Adana’ya hareket ediyoruz. Burada Taş Köprü, Adana Merkez Parkı ve Merkez Cami(Sabancı Cami) görüp Adanadan ayrılıyoruz. Tarsus, Mersin üzeri Kız Kalesini görüp Narlıkuyuya varıyoruz. Burada Cennet – Cehennem Mağrası  gezip İZMİR ’e doğru yola çıkıyoruz. Yoldaki gerekli molaların ardından misafirlerimizle bir daha ki Marca Tour organizasyonunda buluşmak dileği ile ayrılıyoruz.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Lüks Otobüslerimizle Ulaşım ve Çevre Gezileri (minibüs gidilen güzergahlar hariç)
  • Otobüs içi ikramlar
  • Belirtilen Otel 9 Gece Konaklama
  • Otellerde alınan sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri
  • Profesyonel Rehberlik Anadolu'nun Uzman Rehberleri
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası (65 yaş üzeri ilave 40TL)
  • MARCA TOUR GÜVENCESİ VE KALİTESİ

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Öğle Yemekleri ve Molalarda Alınan Yiyecek ve İçecekler
  • Müze, Ören Yeri Girişleri
  • Her Türlü Otel Ekstraları
  • Halfeti tekne turu, Sıra Gecesi, Akdamar tekne turu, Nemrut dağı minibüs ücreti (toplam:400TL-ZORUNLU)

OTELLERİMİZ

1. GECE SİVAS BURUCİYE OTEL – SAVONA OTEL – ERETNA OTEL – GRAND PAŞABEY OTEL Vb

2. GECE ELAZIĞ MARATHON OTEL – AKGÜN OTEL – İLBEY OTEL Vb

3. GECE ERZURUM BORAPARK OTEL – ATLAS OTEL – SALTUK OTEL – OTEL ZADE Vb

4. GECE KARS ATAPARK OTEL – IŞIL PARK OTEL – KARS PARK OTEL – GRAND ANİ OTEL – SAPRAN OTEL Vb

5. GECE VAN TAMARA OTEL – VAN SUİTE OTEL – GRAND HOTEL VAN – Vb

6. GECE MARDİN YAY GRAND OTEL – MESOPOTAMİA GARDEN OTEL Vb

7. GECE ADIYAMAN WHİTE STAR OTEL – BOZDOĞAN OTEL – İSİAS OTEL Vb

8. GECE ŞANLIURFA HARRAN OTEL – GRAND URFA OTEL – ULUDAĞ OTEL – VİZYON PARK Vb

9. GECE ANTAKYA TARBUŞ OTEL – GRAND BOĞAZİÇİ OTEL – TERAS AQUA PARK OTEL – ORONTES OTEL Vb

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • HİLLTOWN MAVİŞEHİR AVM (18:00)
  • BOSTANLI İSKELE (18:15)
  • KARŞIYAKA ANIT (18:30)
  • HATAY ÜÇYOL (19:15)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ (19:45)
Notlar

İptal Şartları
https://marcatour.com/tur-4-buyuk-anadolu-turu.html

İSMET KAPTAN MAHALLESİ GAZİOSMANPAŞA BULVARI NO:7-Z:11 HİLTON CENTER /KONAK-İZMİR
+90 232 424 08 28


Bu çıktı 29.03.2024 16:10 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.