Assos Kazdağları Bozcaada Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
Assos Kazdağları Turu 2 Gün 1 Gece

1. GÜN İZMİR - YEŞİLYURT KÖYÜ - ASSOS: İzmir'den konuklarımızı aldıktan sonra Aliağa'da kahvaltı molası veriyoruz. Ayvalık yolu ile öğle saatlerine doğru Edremit'e ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Kaz dağlarının en güzel yerlerinden sütüven şelalesi ve hasanboğuldu ‘ya gidiyoruz. Doğayla içiçe geçirdiğimiz bu gezimizin ardından yeşilyurt köyü'ne gidiyoruz. Dünya'da oksijen oranın en yüksek olduğu ikinci yer olarak bilinen yeşilyurt köyü(büyük çetmi) 'nün Kaz Dağlarının eteklerinde yer alan harika bir köy. 90 hanelik ve 200 kişilik nüfusa sahipköy halen yaşantısına burada devam etmektedir.Yüzyıllardan beri gelen taş işçiliğinin müthiş görsellerini köyün tüm evlerinde görme şansını bulabilirsiniz. Köy, ida dağının merkezinde zeytin ve çam ağaçlarının tam ortasında kalmıştır.Yeşilyurt köyü, Yunan mitolojisinde yer alan tanrıçalar Hera, Afrodit ve Athena'nın katıldıkları ilk güzellik kraliçesi yarışmasının yapıldığı yerdir. yeşilyurt köyü gezimizin ardından Assos'a ulaşıyoruz. Edremit Körfezi ile Midilli Adası karşısında bulunan, volkanik bir dağın eteğinde, andezit kayalıklarının üzerine kurulmuş, Antik çağın en önemli yerleşkelerinden olan Assos'ta BEHRAMKALE, ASSOS AKROPOLÜ, ATHENA TAPINAĞI, AGORA, ANTİK LİMAN, TAŞ KÖPRÜ ‘yü görüyoruz. Daha sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde

2. GÜN ASSOS - BOZCAADA - İZMİR : Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp, Geyikli iskelesine ulaşıyoruz. Feribotla BOZCAADA ’ya geçiyoruz. Adaya ulaştıktan sonra Bozcaada şehir turumuzu yapıyoruz. Rum ’lardan kalma Klise ve tarihi evleri görüp, adanın geleneksel şaraplarından tadabileceğimiz ŞARAP FABRİKASI ‘nı geziyoruz.  CENEVİZ KALESİ ziyaretimizin ardından, ADA TURU yapıyoruz. Alabildiğine uzanan üzüm bağlarını, AYAZMA plajını görerek, Kasaba merkezinde, Hediyelik DOMATES REÇELİ alışverişinin ardından feribota biniyoruz. GEYİKLİ iskelesine çıkıp,İzmir’e doğru hareket ediyoruz. Yolda verdiğimiz molalardan sonra nadide şehrimize ulaşıp bir daha ki  KARETUR ’ da buluşmak üzere ayrılıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • HATAY ÜÇYOL (07:00)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ (07:20)
  • KARŞIYAKA ANIT (07:40)
  • BOSTANLI İSKELE (07:50)
  • HİLLTOWN MAVİŞEHİR AVM (08:00)
Notlar

İptal Şartları
https://marcatour.com/assos-kazdaglari

İSMET KAPTAN MAHALLESİ GAZİOSMANPAŞA BULVARI NO:7-Z:11 HİLTON CENTER /KONAK-İZMİR
+90 232 424 08 28


Bu çıktı 19.04.2024 20:47 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.